Legislaţia în domeniul gestionării ambalajelor şi deşeurilor de ambalaje, stabileste ca operatorii economici, persoane juridice romane care introduc pe piata nationala ambalaje, sunt responsabili pentru intreaga cantitate de deseuri generate de ambalajele pe care le introduc pe piata, si permite ca responsabilitatea indeplinirii obiectivelor anuale de reciclare/valorificare sau incinerare in instalatii de incinerare cu recuperare de energie a deseurilor de ambalaje, să fie transferată pe bază de contract, către un operator economic legal constituit în acest scop si licentiat de catre autoritatea publica centrala pentru protectia mediului.

 

S.C. ECOPIM RECYCLING S.A. este un operator economic licentiat care desfasoara activitati de preluare a responsabilitatii privind indeplinirea obiectivelor anuale de reciclare si valorificare prin incinerare cu recuperare de energie a desurilor de ambalaje. Pentru desfasurarea activitatii, societatea detine Licenţa de Operare nr. 4/16.10.2013, emisă de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, licenta valabilă până la 31.10.2018.

 

Incepand cu data de 01.11.2018, S.C. ECOPIM RECYCLING S.A. isi desfasura activitatea in baza noii Licente de operare nr. 14/23.10.2018 eliberata de Ministerul Mediului.